Αγριόχοιρος - Sus scrofa

  

 

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Wild boar
  • Γαλλικά: Sanglier
  • Γερμανικά: Wildschwein
  • Ισπανικά: Jabalν
  • Ιταλικά: Cinghiale
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Θηλαστικά (Mammalia)
  • Τάξη: Artiodactyla (ΑΡΤΙΟΔΑΚΤΥΛΑ)
  • Οικογένεια: Suidae (ΣΫΙΔΕΣ)
  • Γένος: Sus (ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ)
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 1,5 -1,8 m Ύψος: 0,8-1 m, Ουρά: 15-20 cm.
  • Βάρος: 100-350 Kgr
  • Μορφολογία: Σώμα ογκώδες. Κεφάλι τριγωνικό, ρύγχος κοντό - επίπεδο στην άκρη, έχει 44 δόντια με εξέχοντες 4 χαυλιόδοντες (κυνοδοντες) μήκους 30 εκ. στη κάτω σιαγόνα. Μάτια μικρά ζωηρά, κόρη στρογγυλή, ίριδα μαύρη. Αυτιά μεγάλα, όρθια ευκίνητα, με μακριές τρίχες στις άκρες τους. Ουρά κοντή, σκληρή, τριχωτή. Τρίχωμα μακρύ σκληρό, χρώματος γκρίζου - μαύρου και με υποτρίχωμα. Χαίτη στη ράχη. Το θηλυκό με μικρότερο κεφάλι - ρύγχος - κυνοδοντες. Στα γουρουνάκια τρίχωμα ανοιχτώχρωμο με σκούρες πλάγιες επιμήκεις ταινίες και διάσπαρτες λευκές κηλίδες. Πόδια κοντά που καταλήγουν σε 4 δάκτυλα
  • Αναπαραγωγή: Πολυγαμικό. Σε οργασμό μπαίνουν το Δεκέμβριο-Ιανουάριο. Τα αρσενικά μονομαχούν γιά τη κατάκτηση του θηλυκού. Το αρσενικό ερωτροπεί με 6-8 θηλυκά. Κυοφορεί 4-5 μήνες και γεννά 2-8 μικρά, τα οποία θηλάζουν γιά 75 ημέρες. Ζει περίπου 20 χρόνια.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Σε δάση, σε λόγγους με κοντινά χωράφια ή ξέφωτα
  • Κυνήγι

  • Χρόνος Κυνηγιού: 15/9/17 - 21/1/18 Τε.,Σ,Κ 6 κατά ομάδα
  • Τρόπος Κυνηγίου: Παγάνα
  • Κατάλληλα φυσίγγια: Ο & ΟΟΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαγός-Lepus europaeus Αλεπού - Vulpes vulpes »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .