Ψαρόνι - Sturnus vulgaris

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Starling
  • Γαλλικά: Etoureau sansonet
  • Γερμανικά: Star
  • Ισπανικά: Estornino pinto Ισπανική ονομασία
  • Ιταλικά: Storno
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Passeriformes (ΣΤΡΟΥΘΙΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Sturnidae (ΨΑΡΟΝΙΑ)
  • Γένος: Sturnus
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 21-22 cm, Φτερούγα: 12-13 cm, Ράμφος: 2,5 cm, Ουρά: 6-7 cm
  • Βάρος: 85 gr
  • Μορφολογία: Το αρσενικό τον χειμώνα έχει μαύρο λαμπερό χρώμα με μεταλλικές χαλκοπράσινες ανταύγειες και λευκοκίτρινα στίγματα στο επάνω μέρος, στη ράχη και φτερά. Φτερούγες μυτερές. Κοιλιά και κάτω μέρος ουράς λευκό. Ουρά κοντή. Ράμφος κίτρινο, μακρύ οξύληκτο. Πόδια καστανοκόκκινα. Ίριδα καστανή. Αγελαίο, συγκεντρώνεται σε μεγάλα σμήνη
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 4-7 αυγά, τα κλωσσά 12-13 ημέρες
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Αμπέλια. οπωρώνες, υγρά λιβάδια, κοντά σε σταύλους και βάλτους
  • Κυνήγι

  • Χρόνος Κυνηγιού: από 20/8/16 - 14/9/16 στις ζώνες και από 15/9/16 -28/2/17 και στις υπόλοιπες περιοχές / όλες τις ημέρες
  • Τρόπος Κυνηγίου: Καρτέρι
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κουρούνα - Corvus corone cornix Φασιανός - Phasianus colchicus »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .