Κάργια - Corvus monedula

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Jacdaw
  • Γαλλικά: Choucas des tours
  • Γερμανικά: Dohle
  • Ισπανικά: Grajilla
  • Ιταλικά: Taccola
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Passeriformes (ΣΤΡΟΥΘΙΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Corvidae
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 33 cm, Ράμφος: 2,4 cm, Ουρά: 13 cm.
  • Μορφολογία: Μαύρη ράχη, σταχτύς αυχένας, πλαϊνά κεφαλιού, κάτω μέρος κοιλιάς σκοτεινό-τεφρό, μάτια ανοικτότεφρα. Ράμφος ισχυρό, μαύρο. Πόδια μαύρα.
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 4-6 αυγά γαλαζοκίτρινα με καφετά σημάδια, κλωσσά 17-18 ημέρες.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Βράχοι, πάρκα, ερείπια, καλλιερργούμενα εδάφη. Φωλιάζει σε κοιλώματα δένδρων, βράχων, κτίρια
  • Κυνήγι

  • Χρόνος Κυνηγιού: από 20/8/17 - 14/9/17 στις ζώνες και από 15/9/17 - 28/2/18 και στις υπόλοιπες περιοχές / όλες τις ημέρες / χωρις περιορισμό
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καρακάξα - Pica pica Κουρούνα - Corvus corone cornix »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .