Ασπροπάρης - Neophron percnopterus

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Egyptian Vulture
  • Γαλλικά: Percnoptere d'Egypte
  • Γερμανικά: Schmutzgeier
  • Ισπανικά: Alimoche comun
  • Ιταλικά: Capovaccaio
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Falconiformes (ΙΕΡΑΚΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Accipitridae (ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ)
  • Γένος: Neophron
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 60-70 cm
  • Βάρος: 1,6-2,2 Kgr
  • Ανοιγμα Φτερών: 158-160 cm
  • Μορφολογία: Ο μικρότερος γύπας. Ασπρόμαυρες φτερούγες (στο πέταγμα), μυτερές. Λευκή ουρά-κοιλιά-στήθος. Λάρυγγας γυμνός, κίτρινος. Κεφάλι κίτρινο. Ράμφος λεπτό, λίγο γυριστό στην άκρη
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 2 αυγά. Τα κλωσσά 42 ημέρες. Οι νεοσσοί πετούν μετά από 10-11 εβδομάδες
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Αποδημητικό - Σε δένδρα-κτίρια. Φωλιάζει σε κοιλώματα βράχων και δένδρων - Τρέφεται με πτώματα.
  • Κυνήγι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αργυροπούλι - Pluvialis squatarola Αμμόδρομος - Cursorius cursor »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .