Βασιλαετός - Aquila heliaca

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Άλλες ονομασίες: Αετός ο αυτοκρατορικός
  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Imperial Eagle
  • Γαλλικά: Aigle imperial
  • Γερμανικά: Kaiseradler
  • Ισπανικά: Aguila imperial
  • Ιταλικά: Aquila imperiale
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Falconiformes (ΙΕΡΑΚΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Accipitridae (ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ)
  • Γένος: Aquila (ΑΕΤΟΙ)
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 75-85 cm
  • Βάρος: 2,5-4,5 Kgr
  • Ανοιγμα Φτερών: 1,80-2,15 m
  • Μορφολογία: Μεγάλος αετός. Φτέρωμα μαυροκαστανό (επάνω μέρος) Στέμμα-αυχένας κίτρινος. Λίγα φτερά λευκά στους ώμους. Ουρά τετράγωνη με σταχτιές ραβδώσεις και μαύρη λωρίδα στην άκρη. Τα νεαρά με κιτρινοκαστανό φτέρωμα.
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 2-3 αυγά. Ζει 45 χρόνια.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Αποδημητικό - Πεδιάδες, στέππες, έλη. Φωλιάζει σε ψηλά δένδρα - Πτώματα, ποντικούς, ερπετά, αδύναμα πουλιά.
  • Κυνήγι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βλάχος - Emberiza hortulana Βαλτόκιρκος - Circus cyaneus »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .