Βραχοκιρκινέζι - Falco tinnuculus

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Kestrel
  • Γαλλικά: Faucon crecerelle
  • Γερμανικά: Turmfalke
  • Ισπανικά: Cernicalo vulgar
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Falconiformes (ΙΕΡΑΚΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Falconidae (ΓΕΡΑΚΙΑ)
  • Γένος: Falco
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 33-39 cm
  • Βάρος: Θηλυκό: 220-300 gr, Αρσενικό: 190-240 gr.
  • Ανοιγμα Φτερών: 65-80 cm
  • Μορφολογία: Μυτερές φτερούγες. Λεπτή-μακρυά ουρά. Οφθαλμικός δακτύλιος-βάση ράμφους κίτρινος. Ράμφος κοντό, γαμψό. Αρσενικό με ερυθροκαστανό το πάνω μέρος, με στίγματα κρεμ, με σκόρπιες σκούρες κηλίδες στο κάτω μέρος. Κεφάλι-ουρά-ουροπύγιο σταχτιά-κυανή, στην άκρη μαύρη λωρίδα. Θηλυκό με ερυθροκάστανο πάνω μέρος με ραβδώσεις, ερυθροκυανή ουρά με εγκάρσιες ραβδώσεις και πλατειά σκούρα λωρίδα στην άκρη
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 6-9 αυγά. Τα κλωσσά 27-29 ημέρες. Οι νεοσσοί πετούν μετά από 27-32 ημέρες. Ζει 16 χρόνια.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Τενάγη, ακτές, αγροί, αραιά δάση. Φωλιάζει σε παλιές φωλιές κορακοειδών, σε βράχια και κτίρια. - Τρέφεται με ποντίκια, σκαθάρια κλπ
  • Κυνήγι

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .