Γκιώνης - Otus scops

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Άλλες ονομασίες: Νυχτοπούλι
  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Scops-Owl
  • Γαλλικά: Zwergohreule
  • Γερμανικά: Assiolo comune
  • Ισπανικά: Autillo
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Strigiformes (ΓΛΑΥΚΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Strigidae (ΓΛΑΥΚΕΣ)
  • Γένος: Otus
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 19-20 cm, Φτερούγα: 16 cm, Ράμφος: 1,8 cm, Ουρά: 6,5 cm
  • Βάρος: Θηλυκό: 90-95 gr, Αρσενικό: 75-80 gr
  • Ανοιγμα Φτερών: 50-54 cm
  • Μορφολογία: Η μικρότερη γλαύκα της Ευρώπης. Μικρόσωμη με μικρό κεφάλι με φούντες και φτερά στα αυτιά. Φτέρωμα τεφροκαστανό-στικτό. Ράμφος μαύρο-σκούρο κυανό. Μάτια-ίριδα κίτρινα. Φωνή χαρακτηριστική Γκιών-γκιών...
  • Αναπαραγωγή: Γεννά τον Απρίλιο-Ιούνιο 4-5 αυγά. Τα κλωσσά 24-25 ημέρες. Μία ωοτοκία το χρόνο.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Αποδημητικό - Δένδρα, κτίρια, κήπους. Φωλιάζει σε κοιλότητες ή σε παλιές φωλιές άλλων πουλιών. - Νυκτόβιο, τρέφεται κυρίως με έντομα αλλά σπανιότερα και με σαύρες, μικρόπουλα, μικρά θηλαστικά
  • Κυνήγι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γυπαετός - Gypaetus barbatus Γιδοβυζάστρα - Caprimulgus europaeus »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .