Γυπαετός - Gypaetus barbatus

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Bearded Vulture
  • Γαλλικά: Gypaete barbu
  • Γερμανικά: Bartgeier
  • Ισπανικά: Quebrantahueso
  • Ιταλικά: Avvoltoio degli agnelli
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Falconiformes (ΙΕΡΑΚΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Accipitridae (ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ)
  • Γένος: Gypaetus
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 1,00-1,15 m
  • Βάρος: 5-7 Kgr
  • Ανοιγμα Φτερών: 2,45-2,70 m
  • Μορφολογία: Μοιάζει με γεράκι. Μεγάλο κεφάλι, κρέμ φτέρωμα. Μαύρη κηλίδα από το μάτι μέχρι το γένι. Ισχυρό ράμφος, γαμψό στην άκρη. Λαιμός γυμνός. Μακρυά ουρά. Ομοιόμορφο μαυροκαστανό φτέρωμα. Κοιλιά-λαιμός-λάρυγγας με κιτρινοξανθό φτέρωμα
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 1-2 αυγά. Τα κλωσσά 55-60 ημέρες. Οι νεοσσοί πετούν μετά από 16 εβδομάδες.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Επιδημητικό - Σε βουνά και πεδιάδες. Φωλιάζει σε κοιλώματα βράχων
  • Κυνήγι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεκαοχτούρα - Streptopelia decaocto Γκιώνης - Otus scops »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .