Διπλοκεφαλάς - Lanius excubitor

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Great grey shrike
  • Γαλλικά: Pie-grieche grise
  • Γερμανικά: Raubwurger
  • Ισπανικά: Alcaudon real norteno
  • Ιταλικά: Raubwurger
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Passeriformes (ΣΤΡΟΥΘΙΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Lanidae (ΚΕΦΑΛΑΔΕΣ)
  • Γένος: Lanius
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 17-19 cm
  • Βάρος: 55 gr
  • Ανοιγμα Φτερών: 30-34 cm
  • Μορφολογία: Ο μεγαλύτερος κεφαλάς. Μέτωπο, στέμμα, ράχη, ουροπύγιο σταχτιά. Μαύρη λεπτή λωρίδα από βάση ράμφους-μάτια και καταλήγει στα μάγουλα. Λαιμός-στήθος-κοιλιά λευκά. Ουρά μακρυά, μαύρη με λευκά εξωτερικά πηδαλιούχα. Λευκή κηλίδα στους ώμους. Ράμφος μαυριδερό
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 4-7 αυγά. Τα κλωσσά 15-17 ημέρες.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Αποδημητικό - Σε φράχτες, στα όρια του δάσους, ανοικτά εδάφη. Φωλιάζει σε αγκαθωτούς θάμνους. Στέκεται σε σύρματα και στύλους ΔΕΗ-ΟΤΕ - Τρέφεται με έντομα, ποντικούς σαύρες, μικρόπουλα
  • Κυνήγι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δενδρογέρακας - Falco subbuteo Διπλοσάινο - Accipiter gentilis »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .