Πετρίτης - Falco peregrinus

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Peregrine
  • Γαλλικά: Faucon pelerin
  • Γερμανικά: Wanderfalke
  • Ισπανικά: Halcon peregrino
  • Ιταλικά: Falcone pellegrino
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Falconiformes (ΙΕΡΑΚΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Falconidae (ΓΕΡΑΚΙΑ)
  • Γένος: Falco
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 39-50 cm
  • Βάρος: Θηλυκό: 900-1300 gr, Αρσενικό: 600-750 gr
  • Ανοιγμα Φτερών: 95-115 cm
  • Μορφολογία: Μακρυές φτερούγες. Μακρυά ουρά. Χοντρό μαύρο μουστάκι. Αρσενικό με στέμμα μαυρωπό. Πάνω μέρος τεφρό, κάτω μέρος ξανθκαστανό με πυκνές μαύρες εγκάρσιες λωρίδες. Θηλυκό μεγαλύτερο, σκουρότερο. Κίτρινα πόδια. Ράμφος ισχυρό, κοντό, χοντρό με κίτρινη βάση. Κίτρινος οφθαλμικός δακτύλιος.
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 3-5 αυγά. Τα κλωσσά 29-32ημέρες. Οι νεοσσοί πετούν μετά από 35-40 ημέρες. Ζει 16 χρόνια.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Αποδημητικό - Ανοικτές περιοχές, βουνά, ξέφωτα δασών, έλη. Φωλιάζει σε απότομους βράχους, κορυφές βράχων ή δένδρων. - Τρέφεται με πουλιά (περιστεροειδή, πέρδικες
  • Κυνήγι

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .