Χοντρομύτης - Coccothraustes coccothraustes

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Wawfinch
  • Γαλλικά: Gros-bec
  • Γερμανικά: Kernbeisser
  • Ιταλικά: Frosone
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Passeriformes (ΣΤΡΟΥΘΙΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Fringillidae (ΣΠΙΖΕΣ)
  • Γένος: Coccothraustes
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 18 cm
  • Βάρος: 42-62 gr
  • Μορφολογία: Μεγάλο ράμφος, σταχτί-κυανό. Λαιμός χοντρός. Ουρά κοντή, λευκή στην άκρη. Κεφάλι στήθος, κοιλιά, ουρά, ουροπύγιο κιτρινοκαστανό. Αυχένας κυανότεφρος. Λάρυγγας-χαλινός μαύρος. Ράχη καστανή. φτερούγες μαύρες με λευκή προς καστανή λωρίδα προς τη μασχάλη και με λευκές κηλίδες. Πόδια κοκκινωπά
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 3-5 αυγά. Τα κλωσσά 11-13 ημέρες. Οι νεοσσοί πετούν μετά από 12-13 ημέρες. Ζει 10 χρόνια
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Αποδημητικό - Σε μικτά δάση, πάρκα, οπωρώνες. Δενδρόβιο, φωλιάζει σε κορυφές δένδρων αλλά και σε χαμηλότερα κλαδιά
  • Κυνήγι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χρυσοβασιλίσκος - Regulus regulus Χιονάδα - Eremophila alpestris »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .