Χρυσοκαρδερίνα - Cardeulis spinus

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Siskin
  • Γαλλικά: Tarin des aulnes
  • Γερμανικά: Zeisig
  • Ιταλικά: Lucherino
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Passeriformes (ΣΤΡΟΥΘΙΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Fringillidae (ΣΠΙΖΕΣ)
  • Γένος: Carduelis
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 12 cm
  • Βάρος: 10-14 gr
  • Μορφολογία: Στέμμα, μέτωπο, πηγούνι μαύρο. Μάγουλα, αυχένας, στήθος, ουροπύγιο κιτρινοπράσινα. Ράχη με καστανές ραβδώσεις. Κοιλιά λευκή. Φτερούγες με καστανόμαυρες και κίτρινες ραβδώσεις. Θηλυκό πιό σταχτί, λιγότερο κίτρινο, χωρίς μαύρο στο κεφάλι, περισσότερο ραβδωτό στο κάτω μέρος.
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 3-5 αυγά. Τα κλωσσά 12-13 ημέρες. Οι νεοσσοί πετούν μετά από 13-15 ημέρες. Ζει 11 χρόνια.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Αποδημητικό - Σε δάση κωνοφόρων, σήμυδες, σκλήθρα, πάρκα, φράχτες. Φωλιάζει σε ψηλά δένδρα, κορυφές κλαδιών.
  • Κυνήγι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χρυσαετός - Aquila chrysaetos Χρυσοτσίχλονο - Emberiza citrinella »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .