Χρυσαετός - Aquila chrysaetos

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ξένες ονομασίες

  • Αγγλικά: Golden Eagle
  • Γαλλικά: Aigle royal
  • Γερμανικά: Steinadler
  • Ισπανικά: Aguila real
  • Ιταλικά: Aquila reale
  • Συστηματική ταξινόμηση

  • Ομοταξία: Aves (Πτηνά)
  • Τάξη: Falconiformes (ΙΕΡΑΚΟΜΟΡΦΑ)
  • Οικογένεια: Accipitridae (ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ)
  • Γένος: Aquila (ΑΕΤΟΙ)
  • Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

  • Μέγεθος: Μήκος: 76-89 cm
  • Βάρος: Αρσενικό: 2,80-4,50 Kgr, Θηλυκό: 3,80-6,70 Kgr
  • Ανοιγμα Φτερών: 2-2,2 m
  • Μορφολογία: Κεφάλι-αυχένας με χρυσοκίτρινη απόχρωση φτερώματος. Ράχη καστανό-τεφρό. Τετράγωνη λευκή ουρά με πλατιά λωρίδα στην άκρη. Λευκή κηλίδα στα νεαρά στις φτερούγες. Ποικιλία χρωμάτων φτερώματος μεταξύ καστανού-τεφρού
  • Αναπαραγωγή: Γεννά 2 αυγά. Τα κλωσσά 43-45 ημέρες. Οι νεοσσοί πετούν μετά 65-70 ημέρες. Ζει 25 χρόνια.
  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή

  • Διαχείμαση-Βιότοπος-Τροφή: Επιδημητικό - Σε βραχώδη βουνά και βραχώδεις απότομες ακτές. Φωλιάζει στα φρύδια των βράχων - Μικρά μεγάλων θηλαστικών (ζαρκάδια, αλεπούδες, σκίουρους, κουνέλια κλπ), πουλιά διαφόρων ειδών
  • Κυνήγι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χρυσογέρακας - Falco biarmicus Χρυσοκαρδερίνα - Cardeulis spinus »

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .