• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Κυνηγετικοί Χάρτες Ελλάδος 2018 -19 ( www.alopix.mobi )

190.000 πάπιες θανατώθηκαν λόγω εμφάνισης της γρίπης των πτηνών H5N8

Ημερομηνία Καταχώρισης: .

... σε έξι ολλανδικά αγροκτήματα..ΕΚΤΑΚΤΟ !!! και σήμερα στη Βόρεια Γαλλία σε αγριόπαπιες...

 Κρούσματα της γρίπης των πτηνών, κυρίως του υψηλής παθογονικότητας H5N8 στέλεχος, έχουν αναφερθεί στη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία την περασμένη εβδομάδα.

Ολλανδικές αρχές ανίχνευσαν τον ιό σε πτηνοτροφείο στο χωριό Biddinghuizen, 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Άμστερνταμ.

Η θανάτωση έγινε και σε τέσσερις άλλες τοποθεσίες που ανήκουν στην ίδια εταιρεία και σε ένα έκτο αγρόκτημα λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το εκτροφείο.

Επεβλήθη έλεγχος για τη γρίπη των πτηνών σε εκτροφεία και αγροκτήματα εντός τριών χιλιομέτρων από την αρχική τοποθεσία και επέβαλε απαγόρευση της μεταφοράς προϊόντων πουλερικών σε ακτίνα  10 χιλιομέτρων..

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι τα πουλιά μολύνθηκαν από τον ιό H5N8 παραλλαγή της νόσου, η οποία είναι ιδιαίτερα μολυσματική για τα πουλερικά, ο βαθμός θνησιμότητας είναι περίπου 30 τοις εκατό των μολυσμένων πτηνών αλλά δεν είναι "πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωπο"...

Η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εξαγωγέας γεωργικών ειδών και ζώων η Ολλανδία έχει περισσότερα από 100 εκατομμύρια κότες, γουρούνια, αγελάδες και τα πρόβατα στα αγροκτήματα εντατικής εκτροφής. Η πυκνότητα κάνει τα ζώα πιο ευάλωτα στις εστίες της νόσου.

Από το 1997, 40 εκατομμύρια κότες, αγελάδες, κατσίκες, χοίροι και τα πρόβατα έχουν θανατωθεί από διάφορες ασθένειες συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των χοίρων, του αφθώδους πυρετού κλπ

Και στις όχθες της λίμνης Markermeer, κοντά στο Άμστερνταμ, περίπου 1.250 άγρια ​​πτηνά βρέθηκαν νεκρά νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Το στέλεχος H5N8 της γρίπης των πτηνών που έπληξε αρκετές χώρες της Ευρώπης εντοπίστηκε σε αγριόπαπιες στη Βόρεια Γαλλία στις 26 Νοεμβρίου στην κοινότητα Marck (Pas-de-Calais), σε 20 αγριόπαπιες κυνηγιού.

Τα άγρια ​​πτηνά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό, χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα από αυτόν και να τον μεταφέρει σε άλλα πουλερικά μέσω φτερών ή των περιττωμάτων τους.

Ο ιός H5N8 δεν έχει ποτέ εντοπιστεί σε ανθρώπους, αλλά αυτό οδήγησε στη σφαγή εκατομμυρίων πουλιά στην Ασία, κυρίως η Νότια Κορέα, το 2014, πριν εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Σημεία Πώλησης

Οι χάρτες μας σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε τα σημεία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

 

© Κυνηγετικός Οδηγός - Κυνηγετικοί Χάρτες - Παναγιώτης Τριανταφυλλάκος, 1989-2015

Το σύνολο του περιεχομένου του efox.gr και των χαρτών του Κυνηγετικού Οδηγού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .