• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Κυνηγετικοί Χάρτες Ελλάδος 2018 -19 ( www.alopix.mobi )

Ο Υμηττός..πάλι στο ΣτΕ ...

Ημερομηνία Καταχώρισης: .

..κρίνεται στις 2 Δεκεμβρίου το πλαίσιο προστασίας του

  Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν αποδυθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και ετοιμάζουν κάτω από ασφυκτικά χρονικά όρια το νέο πλαίσιο προστασίας του Υμμητού το οποίο είχε ζητηθεί από το Ευρωπαικό δικαστήριο...δηλαδή η κύρωση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη προστασία του βουνού. Οι δήμαρχοι της περιοχής, από την πλευρά τους, επιθυμούν τη συνολική επανεξέταση του διατάγματος.

Το νέο πλαίσιο προστασίας του Υμηττού θεσπίστηκε το 2011. Με βάση το διάταγμα, ο Υμηττός χωρίστηκε εκ νέου σε πέντε ζώνες, με τη σημαντικότερη (Α΄ ζώνη απόλυτης προστασίας) να καταλαμβάνει το 88,5% του όρους (αυξήθηκε η προστασία από τα 76.000 σε 93.000 στρέμματα, επί συνόλου 105.000 στρεμμάτων). Στη ζώνη αυτή απαγορεύθηκε κάθε νέα δόμηση, καθώς η πρόβλεψη περί «αναψυκτηρίων» του παρελθόντος είχε αποδεδειγμένα οδηγήσει στην ανέγερση κατοικιών.
Οι Ζώνες αυτές ενδιαφέρουν και τους κυνηγούς καθόσον απαγορεύθηκε το κυνήγι πέραν του ΚΑΖ Υμηττός
Οι 7 δήμοι προσέφυγαν στο ΣτΕ, αντέδρασαν.Το ΣτΕ με τη σειρά του απέστειλε στο Ευρωπαικό δικαστήριο σειρά προδικαστικών ερωτημάτων. Τον Σεπτέμβριο του 2015 σύμφωνα με την κρίση του το ΣτΕ πρέπει να προχωρήσει στην ακύρωση του πλαισίου προστασίας του 2011 και να επαναφέρει σε ισχύ το παλαιότερο, του 1978. Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε αρκετές φορές και έχει οριστεί πλέον για τις 2 Δεκεμβρίου.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος με τη διεύθυνση Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου που χειρίζεται το ζήτημα, μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ το πλαίσιο προστασίας του Υμηττού θα αναθεωρηθεί υποχρεωτικά, προκειμένου να προστεθούν οι ακριβείς συντεταγμένες των ζωνών προστασίας και κάποιες δευτερευούσης σημασίας διορθώσεις.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σημεία Πώλησης

Οι χάρτες μας σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε τα σημεία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

 

© Κυνηγετικός Οδηγός - Κυνηγετικοί Χάρτες - Παναγιώτης Τριανταφυλλάκος, 1989-2015

Το σύνολο του περιεχομένου του efox.gr και των χαρτών του Κυνηγετικού Οδηγού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .