• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Κυνηγετικοί Χάρτες Ελλάδος 2018 -19 ( www.alopix.mobi )

Απαγόρευση Κυνηγίου ΣΟΚ στη Βόρειο Εύβοια..

Ημερομηνία Καταχώρισης: .

..με ΔΑΔ του Δασαρχείου Ιστιαίας που στηρίζεται σε ΠΔ και απόφαση Συμβουλίου Επικρατείας

 ...και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ το ΚΥΝΗΓΙ στη ΖΟΕ (ζώνη οικιστικού ελέγχου) στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προϋφιστάμενων του έτους 1923 ευρύτερη περιοχή του βιότοπου «Μικρό και Μεγάλο Λιβάρι» κειμένη στην Ιστιαία Ευβοίας. Στη ζώνη αυτή καθορίσθηκαν κατά περιοχές κατώτατο όριο κατάτμησης, χρήσεις γης και όροι και περιορισμοί δόμησης. Ειδικότερα, με το άρθρο 3 του διατάγματος αυτού, η ως άνω ζώνη διακρίνεται σε δύο περιοχές, την περιοχή με στοιχείο 1 και την περιοχή με στοιχείο 2. Η πρώτη περιοχή, που αποτελεί τον πυρήνα του υδροβιότοπου, περιλαμβάνει, τις λιμνοθάλασσες Μικρό και Μεγάλο Λιβάρι, δηλαδή την λεκάνη απορροής τους και την ζώνη ξηράς που τις περιβάλλει. Στην περιοχή αυτή απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα και επέμβαση με εξαίρεση την λειτουργία του ιχθυογεννητικού σταθμού στο Μεγάλο Λιβάρι, όπως έχει εγκριθεί και την διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών και εργασιών που αποσκοπούν στην διατήρηση των χαρακτηριστικών του οικοσυστή­ματος. Στην δεύτερη περιοχή που περιλαμβάνει τον κάμπο που περιβάλλει τις λιμνοθάλασσες Μεγάλο και Μικρό Λιβάρι, επιτρέπεται η δόμηση μόνο για κατοικία με μέγιστη συνολική επιφάνεια δραστηριότητες σχετικές με την γεωργία, η ανέγερση γεωργικών αποθηκών μέχρι 50 τ.μ., η κατασκευή ελαφρών λυόμενων στεγάστρων, δεξαμενών και θερμοκηπίων. Το κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας των γηπέδων ορίσθηκε σε 8 στρέμματα. Σε αμφότερες τις περιοχές απαγορεύθηκε κάθε παρέμβαση στις παρόχθιες περιοχές υδρόβιας βλάστησης, στα στόμια επικοινωνίας των λιμνών με την θάλασσα, στις δασοσυστάδες, στα απο­στραγγιστικά αυλάκια, η εκτέλεση έργων διαμόρφωσης της παραλίας, η δημιουργία δικτύων υποδομής, η απόρριψη αποβλήτων και λυμάτων στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 1.500 μέτρων από την ακτή, η επαγγελματική αλιεία στις λιμνοθάλασσες και στην  θαλάσσια περιοχή σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από την ακτή, οι γεωτρήσεις, το κυνήγι και η χρήση λιπασμάτων χωρίς έλεγχο της χρήσης τους. ...

AKOMH ...
Στους κατωτέρω κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Πολιτισμού:
1) Ακρωτήριο Κήναιον – Λιχαδονήσια και Καστρί Τ.Κ. Λιχάδος,
2) Χερσονήσι ή Χερρονήσι Τ.Κ. Γιάλτρων,
3) Αλμυρή – Φραγκοκκλησιά Τ.Κ. Αγίου,
4) Νησιώτισσα (Νησίδα Μοναστήρι) Ακρωτηρίου Νησιώτισσας Τ.Κ. Ν. Πύργου,
5) Λόφος Διβούνι Ασμηνίου,
6) Λόφος Αγίου Γεωργίου Πευκίου Τ.Κ. Αρτεμισίου,
7) Παλαιόκαστρο Οικισμού Καστρίου Τ.Κ. Γουβών,
8) Χερρονήσι ή Χοιρονήσι, Περιβόλια, Ψωριάρης, Καστραδάκι και Μαύρικας Τ.Κ. Ελληνικών,
9) Παλαιόκαστρο Τ.Κ. Βασιλικών.

Ήδη καταχωρήθηκαν oi περισσότερες από τις παραπάνω στο
www.alopix.mobi

Σημεία Πώλησης

Οι χάρτες μας σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε τα σημεία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

 

© Κυνηγετικός Οδηγός - Κυνηγετικοί Χάρτες - Παναγιώτης Τριανταφυλλάκος, 1989-2015

Το σύνολο του περιεχομένου του efox.gr και των χαρτών του Κυνηγετικού Οδηγού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .